Akcijos
Vyno
akmuo (cream of tartar)
Vyno akmuo (kalio tartratas) – Tai vyno rūgšties druska (organinė rūgštis) arba esteris, esanti daugelyje vaisių, daugiausiai vynuogėse, gerai tirpstanti vandenyje bet netirpi etilo alkoholyje ar riebalinėje terpėje.
Naudojimas: taikyti tiesiogiai šaltą maišymo metu. Vyno akmuo yra plačiai naudojamas maisto pramonėje:
- Tai rūgštingumą reguliuojanti medžiaga vynui ir putojantiems gėrimams. Tinka visiems skysčiams.
- Naudojamas kaip stabilizatorius išlaikyti vaisių ir kitų produktų spalvą (marmaledų, putojančių gėrimų, vyno).
- Tai natūralus antioksidantas ir konservantas.
- Stabilizuoja kiaušinių baltymus, todėl puikiai tinka morengų gamybai. Neleidžia cukraus sirupams ar glajams kristalizuotis.
- Tai natūrali kildinimo medžiaga, naudojama tortams, picoms ir duonai kepti.
Ingredientai: kalio tartratas E336. Jame gali būti pieno, sojos pupelių, kiaušinių,
sojos pupelių, salierų, sezamo ir riešutų pėdsakų.
Laikymo sąlygos: Laikykite vėsioje ir sausoje vietoje, toli nuo saulės spindulių ir šilumos
šaltinių. Atidarytas produktas laikomas sandariai uždarytas iki nurodyto
galiojimo laiko.
Kilmės šalis: Italijoje
Grynasis kiekis: 50 g